HET LOGO VAN QUO VADIT

 

Evenals een mens is een organisatie uniek. Dit wordt, in het geval van de organisatie, vaak niet alleen door een naam tot uitdrukking gebracht, maar ook door een logo. Soms vertelt een logo ook iets over de persoon achter de organisatie.

 

In het geval van Quo Vadit is dat de persoon Elma Verbree. Het logo is een bronzen kunstwerk dat destijds is ontworpen naar aanleiding van het afstuderen van Elma. Zij is dan ook de persoon die samenwerkt in het logo. Uit het feit dat er meer personen op het logo staan blijkt dat, overleg, samenwerking en goede communicatie kenmerkende aspecten van zowel Quo Vadit als Elma zijn. Ook de internationale insteek van Elma en Quo Vadit blijft niet onbelicht getuige de Engelse vlag op het logo. Milieu is immers niet aan grenzen gebonden.

 

Het bronzen kunstwerk draagt, net als de organisatie, de naam Quo Vadit wat in het Latijn "waarheen gaat het" betekent. Deze vraag is eigenlijk van toepassing op alles wat wij als mens kennen. Een blik in de toekomst werpen is, ook als het op milieu aankomt, vooralsnog onmogelijk. Toch wil Quo Vadit met dit bronzen symbool uitdragen dat in het werk dat zij doet de toekomst centraal staat.